مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی قاضی الحاجات ذکر روز دوشنبه

قاضی الحاجات

مراقبه و مدیتیشن با قاضی الحاجات (به روش جاپا)

ففایل صوتی توضیحات به همراه مراقبه و مدیتیشن با ذکر روز دوشنبه

قاضی الحاجات

برای شنیدن فایل مراقبه های اصلی به انتهای صفحه مراجعه کنید یا به صفحه اصلی سایت بروید.

بسم الله الرحمن الرحیم

قاضی الحاجات یعنی چه ؟

به نام خداوند، خالق خلاق

خداوند قاضی الحاجات است.

صفت قاضی الحاجات خداوند همانطور که از کلمات اون پیداست یک عبارت به زبان عربی هستش، و از دیرباز این صفت پرمعنی رو به عنوان ذکر روز دوشنبه بیان کرده اند.

ذکر روز دوشنبه که نمادی از تامین تمام نیازهای خلق توسط خداوند می باشد و چقدر زیباست که در این روز با این صفت الهی ارتباط برقرار نماییم. و البته که مطمئناً می شود در هر روز و هر لحظه با یاد این صفت خداوندِ قدرتمند، تامین کننده نیازهای تمام موجودات عالم، متوجه این موضوع باشیم که همه چیز تحت اختیار و دستور اوست.

معنی صفت قاضی الحاجات :

اگر بخواهیم صفت قاضی الحاجات خداوند رو به زبان پارسی ترجمه و معنی کنیم، می تونیم با این معنی اون رو در ذهنمون مرور کنیم:  تامین کننده همه نیازهای تمام موجودات عالم

ذکر یا قاضی الحاجات

در این مراقبه قصد داریم با بالاتر بردن آگاهی مان و آشنایی عمیق تر و معنی صحیح تر عبارت یا قاضی الحاجات به مراقبه و مدیتیشن بپردازیم.

پس ابتدا با بیان نگاهی سعی می کنیم معنای یکی از مهمترین صفت های خالق خود یعنی صفت قاضی الحاجات را بهتر درک نموده و سپس با نگاهی به زمان تامین نیازهای تمام خلق توسط آن قدرت بی انتها و بیکران پرداخته و خواهیم دانست که چرا و به چه علت تمام آرزوها و خواسته های ما ظاهراً و به صورت کامل تامین نمی شود و در انتها نیز پس از بیان درخواست و دعای خود ، با تکرار ذکر یا مانترای امروز به مراقبه و مدیتیشن نشسته، و سعی بر اتصالی قوی تر به آن صفات الهی خواهیم داشت.

پس شروع می کنیم :

توضیحات مختصر در خصوص صفت و ذکر قاضی الحاجات خداوند :

در توضیحات مربوط به مراقبه با ذکر معروف و پرمحتوای روز شنبه (ربّ العالمین) اشاره ای داشتیم به خلاصه ای از داستان آفرینش کیهان بیکران و در توضیحات مربوط به مراقبه با ذکر روز یکشنبه (ذوالجلال و الاکرام) نیز مختصراً به حجم و اندازه و فاصله غیر قابل درک اجرام مادی جهان خلقت اشاره ای کردیم.

در خصوص ذکر روز دوشنبه :

و اما ذکر روز دوشنبه و صفت الهی قاضی الحاجات ؛

بسیاری از مردم بر این باورند که خداوند وجودی است که می تواند تمام خواسته های ما و در واقع تمام آرزوهای ما را برآورده کند، آن هم آرزوهایی که بعد از هر مدت زمانی، مطمئناً دچار تغییر و تحول می شن.

البته که، ما قصد این رو نداریم که قدرت بی انتهای پروردگارمون رو کمرنگ تر و ضعیف تر نشون بدیم و یا دعا کردن و آرزو نمودن رو در زندگیمون بی اثر بدونیم.

اما خداوندی که با یک اراده خود تونسته جهانی با این عظمت رو خلق کنه، مطمئناً با در نظر گرفتن صلاح جمعی کل جهان، و این نظمی که با دقت خاصی تنظیم و مقرر نموده رو به راحتی و با درخواست هر انسانی دست به تغییر نخواهد زد و در اصل این که آنقدر علم و آگاهی و توانایی داره که قبل از آفرینش تمام مخلوقات نسبت به تامین نیازهای اونها پیش بینی و برنامه ریزی لازم را کرده باشد.

نیازهای مربوط به وظیفه یا رسالت شخصی هر انسان:

یا به زبانی ساده می توان با نگاهی ساده تر به نظم دقیق موجود در جهان به راحتی متوجه این موضوع شد که تمام موجودات عالم هستی برای انجام وظیفه ای مشخص و با هدفی از پیش تعیین شده آفریده شده اند و هر نیازی که دارند تا آن وظیفه یا رسالت شخصی خود را به نحو احسن و عالی به انجام برسانند را به طور تمام و کمال در دسترس خود می بینن و یا خواهند دید.

برای مثال، تمام آن نیروها و انرژی های لازم که برای به حرکت درآوردن تمام موجودات عالم ، از قبیل تمام میلیاردها میلیارد ستاره روشن و نورانی، تمام جانوران، تمام گیاهان، حشرات و همه و همه، تا زمانی که در مسیر تحقق هدف و انجام وظیفه ی اصلی خودشون هستن، تمام نیازهاشون هم به طور کامل برآورده شده است.


پس نیازهای انسان، اشرف مخلوقات که جانشین خداوند هم نام گذاری شده که دیگه جای خودش.


در واقع به این صورت هم می توان بیان کرد که آن خالق دانای تمام موجودات، برای ایجاد یک نظم دقیق و هدفمند نسبت به مدت زمان حضور و عمر مفید هر یک از مخلوقات خودش برنامه ریزی دقیقی داشته و داره، و هر کدام از اونها در یک زمان مشخص و لازم، در این عالم مادی حضور پیدا کرده و یا از آن رفته و حذف می گردند.

چه یک جانور کوچک و ریز باشه، چه یک حیوان خاص، یا یک گیاه و درخت، یک ستاره، کهکشان و یا یک انسان.

مسئله اصلی حرکت رو به جلو و یا به سمت و سوی تکامل پیدا کردن تمام هستی و کائنات هستش و به طور یقین خداوند برای هدایت این تکامل، هر آنچه که نیاز باشه رودر اختیار خلق خودش قرار خواهد داد.

مثالی برای تامین نیازهای انسان ها و تمام خلق از قبل:

برای مثال، هم اکنون در سرتاسر کره زمین شاهد بهره برداری از یکی از نعمت ها و انرژی های طبیعی در کره زمین به نام گاز هستیم، که اگر همین الان، هر کسی اراده پخت غذایی را داشته باشه، با چرخوندن و باز کردن شیر گاز می تونه به راحتی از اون انرژی بهره برداری کنه و این مسئله، کاری ممکن و خیلی عادی به نظر می رسه، اما نکته قابل توجه در این موضوع اینه که، برای تولید گاز مورد نیاز آشپزی امروزمون در اعماق زمین ، چند میلیون سال باید منتظر بمونیم؟

و یا اینکه خداوند از چه زمانی برای در دسترس بودن گاز در این دوره زمانی برنامه ریزی و اقدام کرده؟

و یا چه تعداد از جانداران مختلف می بایست برای تبدیل شدن به فسیل و .. و در نهایت گاز، بر روی کره زمین زندگی کرده و عمرشون به پایان رسیده باشه؟

حال آیا چیزی از تعداد گیاهان بر روی کره زمین کاسته شده ؟

و سوالات بی پاسخ دیگری که همه نشان از تامین شدن تمام نیازهای موجودات بر روی کره زمین و در واقع تمام کیهان و کائنات توسط خداوند دانای قادر و خلاق می ده.

اگر خداوند خداوند قاضی الحاجات است چرا نیازهای همه انسان ها تامین نمی باشد:

اکنون شاید در ذهن شما هنوز این سوال بی پاسخ مونده باشه که پس چرا تمام انسان ها، در ظاهر مادی خود، اون نیازها و خواسته های مورد پسند و به ظاهر مورد نیاز خودشون را در اختیار ندارند؟

ضمن یادآوری عبارت ابتدائی در مورد ذکر امروز و توضیح تامین نیازهای لازم برای تحقق اهداف و وظایف، پاسخ من به این سوال این گونه است که:

1 – یا تا کنون هدف اصلی آفرینش خود را پیدا نکرده ایم.

2 – یا خواسته هایمان در مسیر تحقق اهداف اصلی مان قرار نداره.


درخواست و دعا به درگاه خداوند قاضی الحاجات:

در ادامه نیز قصد داریم که این چنین از ربّ خود درخواست کنیم و از آن قدرت بی انتها این گونه میخواهیم:

پروردگارا ! می دانم که تو این جهان و تمام موجودات آن ، و حتی من و تمام انسان های دیگر را بیهوده و بدون هدف خلق نکرده ای، و می دانم که من در بیشتر اوقات زندگی ام با عقل و هوش ناچیز خودم دست به هر اقدامی زده ام که بیشتر آنها در پیروی از امیال و آرزوهای نفسانی، و بر اثر منیت و ایگوی خودم بوده و در مسیر تحقق هدف الهی ترسیم شده ام از سوی تو قرار نداشته است.

پس از تو می خواهم که مرا در شناخت هدف و علت اصلی حضورم در این دنیای مادی هدایت نمایی، همان دلیلی که راه رسیدن به تعالی و کمال واقعی من است و موجب رضایت تو نیز می گردد.

پس این چنین از تو درخواست می کنم :

پروردگارا ! از تو میخواهم که برای قدرتمند شدن و با اراده شدن در انجام وظایفِ رسیدن به اهداف الهی ام مرا یاری کنی، تا بتوانم نیازهای دیگر مردم و دیگر مخلوقات را تامین نمایم و بتوانم از آن روش و نیز بندگی تو، در این جهان مادی به ثروت و نعمت بی انتهای تو دست پیدا کنم.

پروردگارا ! از تو که رفع کننده و تامین کننده تمام نیازهای خلق خود هستی می خواهم ،

در ابتدای امروز خوشبختی در زندگی و لیاقت بندگی ات را نصیبم کنی،

و در انتهای روز از نعمت آمرزشت مرا بهره مند کرده و مرا سپاسگزار و شکرگزار واقعی خودت قرار دهی،

چون ستایشِ پیوسته و همیشگی فقط ویژه توست.

ذکر قاضی الحاجات ، معادل و معنی آن به زبان پارسی:

یا قاضی الحاجات             و یا             ای تامین کننده نیازها

پایان.

قاضی الحاجات


لینک صفحه مراقبه های بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

محتوای این صفحه