مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی وهاب (به روش جاپا)
فایل صوتی توضیحات به همراه مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی
وهاب
بسم الله الرحمن الرحیم
وهاب یعنی چه؟
به نام خداوند، خالق خلاق
در ابتدا لازم میدونم این موضوع رو عنوان کنم که، مراقبه ی امروز برای روز جمعه تنظیم شده که آخرین روز هفته نیز می باشد، در متون دینی برای روز جمعه درود بر پیامبر اسلام حضرت محمد(ع) و خاندان ایشان معرفی گردیده، و از آنجایی که ما با هدف تجلی صفات الهی در خود و آشنایی بیشتر با آن صفات، در طی هفته قرار بر این گونه مراقبه ها گذاشته ایم، امروز قصد داریم با صفتی که پیامبران و فرستادگان الهی برای بیان درخواست خود به خداوند، از آن استفاده می کردند آشنا شویم، یعنی صفت وَهّاب.
نام و صفت الهی وهاب :
خداوند وهاب است، این یعنی چه؟
صفت وهاب خداوند، همانطور که پیداست یک عبارت به زبان عربی هستش، و چقدر زیباست که در این روز با این صفت الهی ارتباط برقرار نماییم. و البته که مطمئناً می شود در هر روز و هر لحظه با یاد این صفت خداوندِ قدرتمند و بسیار بخشنده، متوجه این موضوع باشیم که همه چیز از بسیار بخشندگی او سرچشمه گرفته است.
معنی صفت وهاب :
اگر بخواهیم صفت وهاب خداوند رو به زبان پارسی ترجمه و معنی کنیم، می تونیم با این معنی اون رو در ذهنمون مرور کنیم:
خدایی که بسیار بخشنده یا بهترین هدیه دهنده می باشد.
ذکر یا وهاب :
امروز قصد بر آن داریم تا با بیان معنی صفت وهاب بهتر آشنا شده و با ذکر مثال هایی مروری خواهیم داشت بر شیوه پیامبران الهی و نام آشنا، که با این صفت الهی درخواست های خود را به زبان آورده اند، و در آخر نیز درخواست و دعای خود را از خداوند وهاب طلب نموده، و بعد از آن با تکرار ذکر یا مانترای امروز به مراقبه و مدیتیشن نشسته، و سعی بر اتصالی قوی تر به آن صفت الهی خواهیم داشت.
پس شروع می کنیم :
توضیحات مختصر در خصوص صفت و ذکر وهاب خداوند :
خداوند وهاب است، این چه معنی ای می دهد؟
بهتر است اینگونه شروع نماییم،
در طی روزهای هفته سعی کردیم با صفاتی از خداوند که همیشه می شنیدیم بهتر آشنا شویم و همچنین سعی کردیم با آن صفات الهی اتصالی عمیق تر برقرار کنیم، مانند پروردگاری او برای جهانیان(رب العالمین)، دارای بخشندگی به خلق در عین بزرگی(ذوالجلال و الاکرام)، تامین کننده تمام نیازهای آفریدگان(قاضی الحاجات)، مهربان ترین مهربانان بودن او(ارحم الراحمین)، حضور همیشگی و پایداری خداوند(حی و قیوم)، و روشن گر بودن حقیقی خدایی که خدایی جز او نیست(لا اله الا الله الملک الحق المبین) و امروز هم که جمعه می باشد و آخرین روز هفته که به صفت وهاب و بسیار بخشندگی او خواهیم پرداخت.
معنی کلمه وهاب به زبان پارسی :
وهاب در کلمه به بسیار بخشنده ترجمه شده و کلمه ای از ریشه هِبِه می باشد ، که در زبان پارسی به جای کلمه هبه ، از کلمات بخشیدن یا هدیه دادن استفاده می شود.
خیلی از ما با معنای عبارت هدیه و عمل هدیه دادن آشنایی داریم، و حتماً، یا خودمان به دیگران هدیه داده ایم، یا هدیهای را از دیگران دریافت نموده ایم.
زمانی که ما قصد هدیه دادن به یکی از افرادِ عزیز زندگیمان را داریم، مطمئناً با کمال علاقه، از روی میل باطنی، و با عشق و محبتی خالص که در وجودمان شکل گرفته، دست به همچین کاری می زنیم، و مطمئناً هیچ گونه توقعی هم برای جبران کار خود از آن عزیز نخواهیم داشت، مِثل هدیه روز تولد یا مناسبتی خاص برای پدر و مادر، خواهر و برادر، همسر و فرزندان، و حتی یک دوست صمیمی،
و این یعنی چیزی را که ارزش مادی و شاید در بعضی مواقع ارزش معنوی هم داشته باشد و نیز در حد توانمان باشد را در کمال عشق و محبت و بدون هیچ چشم داشتُ و مِنَّتی به عنوان هدیه به دیگری می بخشیم و دیگر قصد پس گرفتن آن را هم حتی در ذهن خود مرور نخواهیم نمود.
البته عبارت تاکیدی در جمله قبلی، بعد از هدیه دادن حد توان مالی ما برای هدیه دادن هم بود.
مثلا شاید درآمد و مال و منال آنچنانی و خاصی نداشته باشیم و نتوانیم برای مثال یک خانه و یا یک ویلا هدیه بدهیم، اما همه ی ما داشتن توان بخشیدن همچین هدیه ای را حتماً در آرزوهای خود داریم، اما بالاخره هر کدام از ما محدودیت هایی برای خودمان هم داریم که … بگذریم.
استفاده از صفت وهاب توسط پیامبران الهی :
همه ما با نام پیامبرانی مثل حضرت ابراهیم(ع) و حضرت سلیمان(ع) آشنایی داریم و می دانیم که هر کدام از آنها جزء افراد بزرگ، معروف و ماندگار در تاریخ بشریت هستند.
حضرت ابراهیم علیه السلام :
شاید برایتان جالب باشد که حضرت ابراهیم(ع) که خداوند در قرآن و دیگر کتاب های آسمانی از او به نام یکتا پرست ترینِ افراد بین انسان ها یاد می کند، در یکی از دعاهای خود این چنین از خداوند درخواست کرده که:
رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ1
پروردگار ما، قلب های ما را بعد از هدایتِ خود، دچار لغزش و گمراهی نکن، و از رحمتِ بیکران خود به ما هدیه ببخش، به یقین تو بسیار بخشنده ای.
نکته جالب انتهای دعای ایشان است که فرموده به یقین تو بسیار بخشنده ای،
به نظرم می شود این دعا را این چنین ترجمه و تفسیر کنیم :
ای کسی که مطمئناً بسیار بخشنده ای و هدایت هم جزء رحمت های ذاتی توست، هدیه ای از آن رحمت بیکران خود برای گمراه نشدن ما بعد از ایمان آوردن و شناخت ما نسبت به تو بر ما ببخش.
و الان هم که طبق احتمالات تاریخ شناسان چیزی حدود چهار هزار سال از زندگی ایشان می گذرد، هنوز هم شاهد زنده بودن نام او در جهان هستیم و همچنین تمام پیامبرانی که دین و روش خداپرستی و دین داری آنها همچنان در دنیا باقی مانده، خود را از نسل او معرفی نموده اند. پیامبرانی مانند : حضرات موسی، عیسی، بودا، محمد و … .
یعنی کسی همانند حضرت ابراهیم، با همچین صفتی از خداوند، باقی ماندن بر هدایت خود و خانواده خود و جامعه ی خود را از خداوند درخواست کرده و خداوند قادر هم در حد ایمان و باور او، چنین هدیه ای را به او بخشیده.
حضرت سلیمان علیه السلام :
یا برای مثالی دیگر، حضرت سلیمان هم در زمان زندگی خود این چنین از خداوند رحمان درخواست فرموده که :
رَبِّ اغْفِرْ لِي وَهَبْ لِي مُلْكًا لَا يَنْبَغِي لِأَحَدٍ مِنْ بَعْدِي ۖ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ.2
پروردگارا آسیب اشتباهاتم را از من دور کن و به من حکومتی را که بعد از من کسی سزاوار آن نباشد هدیه بده، که به یقین تو بسیار بخشنده ای.
واقعاً جالب نیست که بزرگترین پادشاه تاریخ بشریت که حکومت او در تمام تاریخ مثال زدنی شده و از انسانها گرفته تا جنیان و حیوانات و پرندگان، و از این مهمتر تمام دنیای مادی و عوامل محیطی مانند باد ، تحت فرمان و امر او بوده اند، زمانی که از خداوند خواسته ای داشته، او را با صفت وهاب یا بسیار بخشنده مخاطب خود قرار داده؟
نظر امام علی(ع) درخصوص بخشندگی خداوند به حضرت سلیمان :
قابل ذکر است حضرت سلیمان کسی است که در تمام ادیان الهی و کتاب های آسمانی همچنان به عنوان بزرگترین پادشاه تاریخ بشریت از او یاد می شود و امام علی(ع) نیز در روایتی می فرماید که:
خداوند حکومت بر انسان ها و جن ها را همراه پیامبری و داشتن جایگاهی بسیار بالا به سلیمان بخشید.
یعنی کسی همانند حضرت سلیمان، با همچین صفتی از خداوند، درخواست حکومتی خاص و استثنایی می کند و خداوند بسیار بخشنده هم به میزان ایمان او چنین حکومتی را به او هدیه می دهد یا میبخشد.
برای من که جذابیت این صفت خداوند غیر قابل وصف است و بیشتر از این هم قصد ندارم موضوع امروز را ادامه دهم، ولی از شما میخواهم همیشه و در طول زندگی با ارزشتون به این صفت الهی توجه بیشتری داشته باشید.
درخواست و دعا به درگاه خداوند وهاب :
و امروز این گونه به درگاهش درخواست میکنیم که:
پروردگارا ! ای کسی که قبل هر چیزی حضور داشتی، سپس با خلقت خود به ما زندگی بخشیدی و بعد از پایان عمر تمام هستی همچنان باقی خواهی ماند، از تو می خواهم درک بهتر و آشنایی بیشتر با صفات ویژه خودت را به ما عطا کنی.
پروردگارا ! ای دانایی که اگر کسی تو را یادت کند ، تو او را از یاد نمی بری، و برای کسی که شُکرت کند، برای او کم نمیگذاری، فرصت شکرگزاری و یاد از خودت را در تک تک لحظات زندگیمان و در همه حال بر ما مقرر فرما.
پروردگارا ! ای کسی که امید کسی که به تو امید بسته را قطع نمیکنی و درخواست کننده به درگاهت را ناامید نمیکنی، به همه ی ما که فقط به تو امید بسته ایم، هدیه ای ماندگار از علم و حکمت خود به ما ببخش، و هدیه سلامتی و ثروتی پایدار نصیبمان فرما، به یقین که تو بسیار بسیار بخشنده ای.
ذکر وهاب ، معادل و معنی آن به زبان پارسی :
یا وهاب و یا ای بسیار بخشنده و یا ای بهترین هدیه دهنده
پایان
لینک صفحه مراقبه های بیشتر :
- مراقبه روز شنبه
- مراقبه روز یکشنبه
- مراقبه روز دوشنبه
- مراقبه روز سه شنبه
- مراقبه روز چهارشنبه
- مراقبه روز پنجشنبه
- مراقبه های بیشتر
- مراقبه با دیگر صفات الهی
- آموزش مراقبه و مدیتیشن به روش جاپا
- آموزش انواع مدیتیشن و مراقبه
- توضیحات بیشتر درخصوص ذکر روزهای هفته در ویکی پدیا