مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی ملک الحق المبین ذکر روز پنج شنبه

ملک الحق المبین

مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی ملک الحق المبین  (به روش جاپا)

فایل صوتی توضیحات به همراه مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی

ملک الحق المبین

بسم الله الرحمن الرحیم

ملک الحق المبین یعنی چه ؟

به نام خداوند، خالق خلاق

خداوند ملک الحق المبین است، این یعنی چه؟

صفت ملک الحق المبین خداوند، همانطور که از کلمات اون پیداست یک عبارت به زبان عربی هستش، و از دیرباز این صفت پرمعنی رو به عنوان ذکر روز پنجشنبه بیان کرده اند.

روز پنجشنبه و شهادت به وجود و حضور خدایی که پادشاه و مالکی بر حق و آشکار است، و چقدر زیباست که در این روز با این صفت الهی ارتباط برقرار نماییم. و البته که مطمئناً می شود در هر روز و هر لحظه با یاد این صفت خداوندِ قدرتمند، پادشاه و مالک بر حق و آشکار، متوجه این موضوع باشیم که همه چیز تحت مدیریت آشکار و دائمی اوست.

معنی صفت ملک الحق المبین :

اگر بخواهیم صفت ملک الحق المبین خداوند رو به زبان پارسی ترجمه و معنی کنیم، می تونیم با این معنی اون رو در ذهنمون مرور کنیم:  پادشاه ثابت، حقیقی و آشکار   

ذکر یا ملک الحق المبین :

در مراقبه این روز قصد داریم با بالاتر بردن آگاهی مون و آشنایی عمیق تر و معنی صحیح تر عبارت اَلمَلِکُ الحقُّ المُبین به مراقبه و مدیتیشن بپردازیم.

امروز ابتدا با بیان و تعریف نظریه ریسمان شروع می نماییم، سپس تعریفی کوتاه از ذکر امروز خداوند، که یکی از آرامش بخش ترین صفت های اوست، ادامه داده و پس از آن نگاهی به مثال هایی از نعمت های دائمی زندگی خواهیم داشت، و در آخر نیز درخواست و دعای خود را بیان خواهیم نمود، و بعد از آن با تکرار ذکر یا مانترای امروز به مراقبه و مدیتیشن نشسته، و سعی بر اتصالی قوی تر به آن صفت الهی خواهیم داشت.

پس شروع می کنیم :

توضیحات مختصر در خصوص صفت و ذکر ملک الحق المبین خداوند :

خداوند ملک الحق المبین است، این چه معنی ای می دهد؟

بهتر است اینگونه شروع نماییم،

همانطور که می دانیم، تمام موجودات دنیای مادی که چشم انسان توانایی دیدن آنها را دارد، از اجزای خیلی کوچکی به نام مولکول تشکیل شده اند و این را هم میدانیم که هر مولکول از تعدادی اتم تشکیل شده، که اتم ها نیز از ذرات ریزتری مانند الکترون و نوترون و پروتون شکل گرفته اند.

نظریه ریسمان :

همچنین بر اساس نظریه ی ریسمان، در تمام این ذرات بسیار بسیار ریز هم، یک لرزشی قرار دارد به نام کوارک که دائماً در حال لرزش بوده و باعث بوجود آمدن ارتعاش خاصی می شوند.

و این یعنی اینکه تمام جهان هستی ما از ارتعاشاتی که دانشمندان نام آنها را کوارک گذاشته اند تشکیل شده و اگر این موضوع را با دقت بیشتری در ذهن خود بررسی کنیم، متوجه یک ارتباط کاملی می شویم، بین تمامی اجزای تشکیل دهنده جهان هستی از جمله تمامی کهکشان ها، ستاره ها، سیارات و تمام موجودات جاندار و بی جانی که از چهار حالت ماده یعنی جامد، مایع، گاز و پلاسما ساخته شده اند.


از شما درخواست می کنم با نگه داشتن این مطلب در ذهن خودتون به ادامه صحبت های امروز توجه کنید.


خصوصیات و خصلت های انسان :

هر کدام از ما انسان ها در هر سِنّی که قرار داریم، مطمئناً خاطراتی از گذشته، و قدیمی در ذهن خود نگه داشته‌ایم، برای مثال اولین روزِ ورود به مدرسه، یا اولین معلم یا دوست صمیمی مان، یا اولین کسی که از لحاظ عاطفی به او وابستگی پیدا کردیم،

و یا حتی چهره عزیزانی که دیگر در بین ما نیستند و در این دنیای مادی زندگی نمی‌کنند،

اما ما انسان‌ها، با تمام هوش و اختیار و حافظه‌ای که داریم و تمام اِدِّعاهایی که در طول زندگی در خصوص بهتر بودنمون نسبت به مابقی موجودات، خصوصاً دیگر انسان‌ها داریم، یک خصلت و یا ویژگی خاصی هم داریم به نامِ؛ فراموشی .

فراموشیِ خیلی چیزها،

البته که این خصوصیت فقط منفی نبوده و حتماً فواید زیادی هم برای ما دارد، مثل فراموش کردن دوره های سخت و مشقت باری که در زندگی داشته ایم، یا از دست دادن و مرگ عزیزان و یا اعضای خانواده، و یا احساسات سخت و طاقت فرسای دوران بیماری هایی که الان کاملاً بهبود پیدا کرده و دیگر اثری از آن ها نیست.


فراموشی ناجالب انسان ها :

اما موضوعی که امروز می‌خواهیم به آن توجه داشته باشیم، فراموشیِ ناجالب تعداد زیادی از نعمت‌های حال حاضر و موجود در زندگیمان است، مثل وجود همیشگی نور و گرمای خورشید که هر روز صبح و بدون تاخیر، درست در زمان مقرر، ما را و در واقع تمام ساکنین زمین را، از فواید خود مثل نور و گرما بهره‌مند می‌کند، و یا وجود اکسیژن که هر لحظه، در تمامِ دم و بازدم‌های خودمون و برای زنده ماندن مون از وجود آن را بهره مند میشیم، یا مثل نعمتِ داشتنِ حواس پنج‌گانه، از جمله شنیدن که بدون هیچ زحمتی، تمام صداهای محیط را برای مغز و ذهن ما قابل درک می‌کند، مثل مطالعه و خواندن همین صفحه ای که الان در حال دیدنِ آن هستید.

مهمترین دلیل فراموشی نعمت های خداوند :

و این فراموشی یک علّت اصلی دارد و آن هم اینکه، این نعمت ها آنقَدَر همیشه و به طور خیلی راحت و ساده و به وفور در اختیارمان بوده که وجود آن‌ها برای ما خیلی عادی شده و حتی اصلاً نبودن آنها را نمی توانیم تصور کنیم،

مانند زمانی که در حال تجربه کردن یک سردرد جزئی و یا یک دندان درد ساده هستیم، درست در همان لحظه است که اکثرا ما به زمانی می‌اندیشیم و فکر می کنیم که آن درد اصلاً وجود نداشتُ و به اصطلاح سلامتی داشتیم، و در آن لحظات است که متوجه اهمیت سلامتی خود می‌شویم، و از اعماق وجودمون، سلامتی ای که از دست داده ایم را دوباره از هستی، کائنات و یا همان خداوند شفادهنده خود درخواست می‌کنیم.

ما همگی به این که تمام موجودات عالم توسط خداوند یکتا خلق شده اعتقاد داریم،

تمام موجودات.

خداوند در کجا قرار دارد ؟

او نیز در کتاب های آسمانی مانند قرآن، برای معرفی خود، خود را فقط نزدیک به همه ی بندگان معرفی نموده،

بله نزدیک ،

و فرموده دعوت یا دعای درخواست کننده را سریعاً پاسخ می دهد یا می پذیرد،1

در واقع این موضوع یعنی اینکه او، همیشه و در همه جا حضور دارد.

و همانطور که در ابتدای صحبت های امروز به آن اشاره کردیم، اگر خداوند را فقط خالق همان ارتعاش و لرزش بدانیم، و قبول داشته باشیم که او در ذره ذره ی این عالم که آفریده، حضور دارد، می توانیم به درک بهتری از حضور دائمی خداوند یکتای قدرتمند برسیم.

فراموشی حضور دائمی و همیشگی خداوند :

اما آنقدر حضور او همیشگی و دائمی بوده که برای ما یک اتفاق عادی و معمولی شده و نمی‌توانیم حضور او را به درستی درک و مشاهده کنیم،

مثل وجود نور در هر روز ، و وجود اکسیژنی که دائما و در هر لحظه، آن را تنفس می‌کنیم،

و این باعث شده تا ما فراموش می‌کنیم که اگر فقط و فقط یک لحظه نور یا گرمای خورشید قطع بشه، و آن هم به هر دلیلی، از جمله تمام شدن سوخت مورد نیازش، که طبق تحقیقات دانشمندان فاجعه ای غیر قابل جبران برای حیات در زمین رخ می دهد و درست در همان لحظه است که ارزش واقعی آن نعمت را به طور واقعی درک خواهیم کرد،

یا مثلاًً نعمت فراوانی و وجود آب را در زمانی کاملاً درک می کنیم که در مکانی بی آب برای مدتی گرفتار شده باشیم و مطمئناً دست به هر کاری خواهیم زد که خود را به آب رسانده تا مجدداً از آن نعمت برخوردار شده و سیراب شویم. و این هم بماند که در تمام مدت زمانی که در پی آب هستیم، احتمالا به نوشیدن یک ظرف بزرگ و پر از آب خنک و گوارا فکر می کنیم و شاید آن لحظه را مدام در ذهن خود تجسم نماییم.

حالا اگر اینگونه مثال ها را بخواهیم برای تمامی نعمت‌هایی که هم اکنون در اختیار داریم، ادامه دهیم به نظرم نیاز به زمان خیلی بیشتر و شاید غیر قابل پیش بینی ای داشته باشیم.

اما همانطور که گفتم، حضور خداوند هم به گونه‌ای برای ما عادی شده، و ما هم از روی عادت و فراموشی، نمی‌توانیم او را به راحتی درک و احساس کنیم،


معنی تقریبی و مختصر صفت و ذکر ملک الحق المبین :

یکی از صفات خداوند، ملک الحق المبین معرفی شده که معنی تقریبی آن پادشاه ثابت و آشکار است،

یعنی پادشاهی که در تمامی آسمان‌ها و زمین، همیشه ثابت و پایدار بوده و خواهد بود، و حضورش در همه چیز کاملاً آشکار و روشن است،

معنی کامل تر ذکر روز پنج شنبه  لا الهَ اِلَّا اللهُ المَلِکُ الحَقُّ المُبین :

و اگر بخواهیم ترجمه‌ای بهتر کامل‌تر برای ذکر کامل امروز (لا الهَ اِلَّا اللهُ المَلِکُ الحَقُّ المُبین) بیان کنیم، می‌توانیم این چنین بگوییم که:

هیچ الهه‌ای، یا هیچ خدایی جز الله وجود ندارد، خدایی که مالک و صاحب تمام آسمان‌ها و زمین، و هر آنچه که در آنهاست، همیشگی و ثابت بوده ، و در تمام موجودات هم می توانیم جلوه و تجلی او را به روشنی و آشکار مشاهده و احساس کنیم.

درخواست و دعا به درگاه خداوند ملک الحق المبین :

و امروز این گونه به درگاهش درخواست می‌کنیم که:

پروردگارا ! ای صاحب و ای مالک تمام هستی ، سلامتی ای به من عطا کن که با آن بتوانم در هر لحظه برای دیگر بندگانت خیر و نیکی به ارمغان بیاورم.

پروردگارا ! ای حاضر و ناظر بر تمام ذرات عالم امکان، به من تواناییِ بندگی ای ببخش که هم مرا در شادی و سرخوشی واقعی قرار دهد، و هم بتوانم آن شادی و سرخوشی را برای دیگر انسان‌ها به ارمغان بیاورم.

پروردگارا ! ای نزدیک تر از من به خودم ، مرا و تمام عزیزان و دوستانم را از پاداش های فراوان و فراوانی بی‌نهایت در نعمت های خود، در دنیا و جهان ابدی بهره مند بگردان.

ذکر ملک الحق المبین ، معادل و معنی آن به زبان پارسی :

یا الملک الحق و المبین      و یا      ای پادشاه ثابت و آشکار     و یا ای نزدیک ترین

پایان

ملک الحق المبین


لینک صفحه مراقبه های بیشتر :

ملک الحق المبین


  1. آیه 186 سوره بقره قرآن ↩︎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − ده =

محتوای این صفحه