غفار

توضیحات، مراقبه و مدیتیشن با صفت الهی غفار

فایل صوتی توضیحات به همراه مراقبه و مدیتیشن با نام و صفت الهی غفار

پیشنهاد می کنم برای درک بهتر موضوع ابتدا فایل صوتی رو گوش دهید.

چکیده و خلاصه ای از موضوعات فایل صوتی

بسم الله الرحمن الرحیم

غفار یعنی چه ؟

به نام خداوند، خالق خلاق

معنی غفار به زبان پارسی : بسیار آمرزنده ، یا ، بسیار بخشاینده ، و در بیان راحت تر : غفار به کسی گفته می شود که هر زمانی که کسی بخواهد به سوی او حرکت کند، در همان لحظه تمام خطاهای او بخشیده ، و آثار بدی های او محو شده و خوبی و نیکویی در نتیجه اعمال قبلی اش به او می رسد.

در واقع اگر کسی واقعاً و از صمیم قلب به اشتباهات خود پی ببرد و قرار بر تغییر خود و تغییر اعمال و رفتار خود بگذارد، نه تنها تمام آثار و تنایج منفی رفتار و اعمال قبلی او پاک می شود، بلکه خداوند می تواند تمام آن بدی ها رو به نیکی تبدیل نماید .

إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُولَئِكَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا ﴿۷۰) سوره فرقان

مگر آن کسانی که از گناه توبه کنند و عمل صالح به جای آرند، پس خدا گناهان آنها را بدل به حسنات گرداند، و خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.

وَمَنْ تَابَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَإِنَّهُ يَتُوبُ إِلَى اللَّهِ مَتَابًا ﴿۷۱﴾ سوره فرقان

و هر کس توبه کند (به سمت خدا برگردد) و نیکوکار شود به حقیقت که توبه‌اش به درگاه خدا خواهد رسید (از او پذیرفته می شود).

اهمیت توجه به صفت غفار خداوند :

تا اینجای مسیر به صفات داعی یا انگیزه بخش بودن خداوند ، و تواب یا برگشت پذیر بودن خداوند اشاره کردیم ،

یعنی اینکه ؛ خداوند با انگیزه ای که در هر کدوم از ما برای تغییر مسیر زندگی مون ایجاد کرده،

و حالا و الان دیگه ما موندیم مسیر پیش رو که باید به سمت سعادت و خوشبختی طی کنیم،

اما آیا ما در حال حاضر اون شور و شوق لازم رو برای حرکت در این مسیر در درون خودمون احساس می کنیم؟

و البته که، من خودم به شخصه همیشه به این فکر می کنم که آثار اعمال و رفتاری که داشتم و اکثر اونها هم در راه و مسیر، و به روش صحیح نبوده، چی میشه؟

منظورم آثار اشتباهات و خطاهای گذشته من، یا همون کارمای رفتارم هستش!

ارتباط صفت غفار خداوند با کارما :

طی سال های اخیر اکثر ما با کلمه یا واژه کارما ، آشنایی پیدا کردیم، یعنی هر کسی که در هر لحظه از زندگی خود کاری را انجام می دهد، از خود یک انرژی رها می کند و اون انرژی بعد از گذر کردن و گردش در کائنات، مجددا به خود او باز میگردد و اون شخص نتیجه عمل و رفتار خود را می بیند.

کارما از دید شخصیت های دیگر کشورها :

خانم فلورانس اسکاول شیل در کتاب های معروف خودش که در ایران با عنوان چهار اثر به چاپ رسیده نیز این چنین می گوید :

بازی زندگی بازی بومرنگ هاست پندار و کردار

و سخنان انسان دیر یا زود با دقتی

حیرت انگیز به سوی خود او

باز می گردد

کارما در قرآن کریم :

مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ ۖ وَمَنْ أَسَاءَ فَعَلَيْهَا ۖ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّكُمْ تُرْجَعُونَ ﴿١٥﴾ سوره جاثیه

هرکس کار شایسته ای انجام دهد، به سود خود اوست و هرکس مرتکب بدی شود به زیان خود اوست، سپس به سوی پروردگارتان باز گردانده می شوید.


توضیحات بیشتر و متن فایل صوتی


و اما صفت غفار خداوند که موضوع مراقبه امروزمون هست.
صفت غفار در ترجمه و برگردان آن به زبان پارسی به بسیار آمرزنده معنی شده.
بزارید اینطوری شروع کنیم.
در دو قسمت قبل به موضوع انگیزه‌بخش بودن خداوند با صفت داعی و برگشت پذیر بودن او با صفت تواب اشاره کردیم.
یعنی الان که در حال گوش دادن به این قسمت هستید متوجه این موضوع شدید که یک دعوت‌نامه از سوی خداوند برای به وجود آوردن تغییر برای شما ارسال شده و شما هم با اراده ای محکم تصمیم به برگشتن به آغوش او گرفته‌اید.
پس باید شادی و سرور رو در وجود خودتون احساس کنید و با امیدواری رو به آینده ای زیبا و رویایی حرکت کرده باشید.
مانند کسی که مدت زمان زیادی از وطن خود دور بوده و زمانی که قرار میذاره که برگرده یا مثلا میره بلیط برگشت به وطن خودش رو تهیه میکنه تا زمانی که به وطن خودش برسه از درون یک احساس شور و شعف خیلی خاصی داره و ما هم که قراره برگردیم به آغوش خداوندمان که همگی قطره ای از اون هستیم یا بهتره ساده تر بگیم یه جورایی خداوند وطن ماست.
اما ممکنه که از درون و در اعماق افکارتون هنوز یک احساس گناهکار بودن یا عذاب وجدان وجود داشته باشه و فکر کنید که امکان داره یک سری از رفتارهای گذشته شما طوری بوده باشه که آثار اون در حال حاضر و یا در آینده به شما برگرده.
خوب اگه اینطوری باشه به نظر من هیچ ایرادی نداره چون بالاخره هر کاری که هر کسی انجام میده حتما یک سری عواقب خاص رو برای اون شخص به بار میاره.
حتی در آیه 12 سوره جاثیه کتاب قرآن هم خداوند فرموده که هر کس هر کاری رو که انجام بده چه اون کار خوب باشه و چه بد، فقط و فقط برای خودش انجام داده و سود و زیانی که نتیجه ی اون کار هستش به خودش میرسه.
البته یه اصطلاحی هم هست که این چند سال اخیر خیلی جاها شنیده میشه و اون هم واژه ی کارما هستش که احتمالا خیلی از شما عزیزان آن رو شنیدید که از فرهنگ غنی هندو در جهان گسترش پیدا کرده که اگر بخواهیم به صورت خیلی ساده مفهوم این واژه رو بیان کنیم اینجوریه که هر کس هر کاری که در زندگی‌اش انجام میده در واقع یک انرژی از خودش منتشر می‌کنه و انرژی اون کار حتما به خودش بر می‌گرده.
حتی خانم فلورانس اسکاول شیل هنرمند و نقاش معاصر آمریکایی هم در کتابی که با عنوان چهار اثر از او در ایران ترجمه و چاپ شده، از قانون کارما به عنوان قانون بازی بومرنگ ها یاد کرده.
یعنی هر کاری که ما انجام میدیم مثل اینه که بومرنگ رو پرتاب کردیم.
اون بومرنگ بعد از چرخی که توی دنیا میزنه حتما در زمانی به سمت ما برمیگرده.
و اینکه چه قانونی زیباتر و مهم تر از این توی دنیا می تونه وجود داشته باشه که هر کدوم از ما فقط و فقط نتیجه ی رفتار و کردار خودمون رو می بینیم و هیچ کس دیگه ای قدرتی برای تغییر به وجود آوردن توی سرنوشت مارو نداره و خودمون سرنوشت خودمون رو رقم می زنیم.
که البته این موضوع در تمام کتاب های آسمانی هم مورد تایید و تاکید قرار گرفته.
حالا این که هر کدوم از ما مطمئنا تا این لحظه و در تمام مدت زمان زندگیمون کلی کار خوب و بد انجام دادیم که فقط و فقط خودمون ازش خبر داریم.
کارهای خوب که خیلی هم عالی هستن و نتیجه ی اون اونها حتما ما رو خوشحال میکنه.
اما کارهای بدی که انجام دادیم اگر قرار باشه نتیجه شون رو ببینیم که بگذریم و نکته قابل توجه اینکه خیلی از کارها و رفتار و کردارهای ما هستند که ما از بد بودن اونها و آثاری که میتونسته بر زندگی ما داشته باشند حتی خبر هم نداریم.
مثلا یه سری کار رو انجام دادیم که از نظر خودمون خوب و عالی بودن ولی اثر اون کارمون اونقدر بد بوده که از این هم بگذریم.
خوب ما قراره که توی ذهن خودمون یک زمینی را تصور کنیم که قراره بعد از این دوره از مراقبه هامون، محصول خروجی اون زمین رو که الان از کیفیتش اونطور که باید راضی نیستیم.
تبدیل به یک محصول فراوان و کیفیت فوق العاده بکنیم و اگه نتونیم با خوشحالی و شادی و با انرژی مثبت و خیالی آسوده به این کار بپردازیم میتونه تاثیرات منفی زیانباری رو روی نتیجه کارمون بذاره.
پس یه جورایی میشه گفت که محاله.
حالا و الان در این مرحله که هنوز در اوایل راه و مسیر زیبامون قرار داریم، لازمه که از دست این طرز تفکر و عذاب وجدان ها خلاص بشیم.
و چه صفتی بهتر از صفت غفار؟
خداوند میتونه وجود داشته باشه که به ما کمک کنه تا نگرانی ما رو از این بابت برطرف کنه؟
همانطور که گفتم غفار به بسیار بخشنده ای و بسیار آمرزنده ترجمه شده.
وقتی به تفسیر و توضیحات این صفت الهی می پردازیم و راجع به آن تحقیقی انجام می دهیم، می توانیم مشاهده کنیم که تمام کسانی که در این موضوع فعالیت و تحقیق عمیقی داشته اند، این صفت را به از بین برنده ی آثار گناه یا خطاها تفسیر و ترجمه کردند.
بزارید یه مثالی بزنم.
یه دیوار سفید و تمیزی رو در ذهنتون تصور کنید که شما بر اساس یک سری تصمیمات یک میخی رو درون دیوار کوبیدید و بعد از مدتی متوجه شدید که کوبیدن میخ روی دیوار بار اشتباه بوده و حالا تصمیم گرفتید و اراده کردید و اون میخ رو از جا در آوردید.
اما زمانیکه اون میخ رو از اون دیوار جدا می‌کنید، جای میخ از بین می‌ره.
آها اینجاست که خداوند با صفت غفار خودش از اون میخ رو هم از روی دیوار می‌تونه از بین ببره.
یعنی زمانی که یه نفر تصمیم می‌گیره تا با اراده خودش اون دعوتنامه انگیزه‌بخش خداوند رو قبول کنه و از تمام مسیرهای اشتباه خودش رو در مسیر خداوند و پروردگار خودش قرار بده یا یه جورایی به آغوش خالق مهربان خودش برگرده، خداوند رو با صفت غفار می‌تونه درک کنه و پروردگار توانا نه تنها جلوگیری می‌کنه از رسیدن آثار اون کارای منفی بلکه تمام اون کارهای بد رو به کارهای خوب با آثار مثبت تبدیل میکنه.
جوری که انگار اون کار از اول درست بوده و اگر درست هم نبوده اثر و ردی از اون میخ روی دیوار باقی نمونده.
شاید این نکته هم خوب باشه که تکرار کنم خداوند مثل ما انسان ها درگیر زمان نیست و هر کاری رو هم قادره که به انجام برسونه.
و اینکه شما چه کسی رو راستگو تر از خداوند میشناسید و چقدر خوبه که این امید در ذهن و درون تک تک ما انسانها شعله ور بشه و نقش ببنده.
و در آخر هم برای درخواست از خداوند به سراغ یکی از نیایش های زیبای امام علی در فرازی از دعای کمیل ایشان خواهیم رفت که میفرماید پروردگار من!
بیامرز گناهانی که پرده های حرمت را از بین می برد.
پروردگار من بیامرز گناهانی که نعمت های تو را.
برای من دگرگون می کند.
پروردگار من بیامرز گناهانی که از اجابت دعای من جلوگیری می کند. پروردگار من!
بیامرز گناهانی که بلا و سختی را بر من نازل میکند و پروردگار من بیامرز گناهانی که در گذشته مرتکب شدم و به کارهای ناشایسته ای که به آنها آلوده گشته ام.
پس یادمون باشه که غفار به معنی بسیار آمرزنده و یا بخشاینده هستش.
یعنی کسی که توان از بین بردن اثرات منفی کارهای ما رو داره و می تونه جلوی اون آثار رو بگیره و در اصطلاح عامیانه فارسی بخشیدن و یا آمرزیده شدن به اون میگن و امیدوارم که در تمام ساعات امروز با در نظر داشتن و اتصال به این صفت الهی شاد تر و امیدوارانه تر از قبل به مسیر زیبای پیش رو در زندگی خود بیاندیشید و بدانید که اگر دعوت خداوند انگیزه‌بخش رو با اراده‌ای محکم بپذیرید و مسیر زندگی خود را به سوی او تغییر دهید، او شما را از تمام اثرات خطاهای قبلی حفظ خواهد نمود.

یا غفار


غفار


صفحه های مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 6 =

محتوای این صفحه